previous next back

Nordtext håller presentation vid Nordic Translation Industry Forum 2014

Nordtext kommer att hålla en presentation vid Nordic Translation Industry Forum (NTIF) 2014, som äger rum den 27–28 december, i Helsingör i Danmark. Det är den fjärde upplagan av evenemanget och årets tema är ”Att översätta eller inte översätta”.

 

 

Målet med NTIF 2014 är att ge översättnings- och lokaliseringsbranschens representanter från Norden och Baltikum en plattform för utbyte av idéer och erfarenheter. I år är företag från 30 länder representerade och för första gången kommer man, parallellt med konferensens huvudprogram, att hålla demonstrationer av olika tekniska verktyg. Besökare får bland annat se demonstrationer av Kaleidoscope, SDL, Memsource, Easyling, WordFinder och Plunet.

 

Inledningstalare är Hans Rosenfeldt, författare till den prisbelönta dansk-svenska tv-serien ”Bron” som har sålts till över 130 länder. Bland övriga talare kan nämnas Lane Greene (The Economist), Britta Aagard och Robert Etches (TextMinded), Dion Wiggins (Asia Online), Mads Ingeman Blücher (Amesto), Sara Gangelhof (Vestas) och Danilo Monaco (Arancho Doc Group) som kommer att tala om bland annat kommunikation, global centralisering, personaladministration, teknik och terminologi.

 

På talarlistan återfinns även en av Nordtexts grundare, Kristaps Kvelde. Det är andra gången som talare för Kristaps, som höll en presentation redan vid det första NTIF-evenemanget 2011. Då gällde det ett anförande om EU:s anbudsförfarande, som blev väl mottaget. I år kommer Kristaps att dela med sig av erfarenheter från Nordtexts varumärkesarbete, med praktiska råd och exempel på vad man bör undvika och en diskussion om vad som krävs för att lyckas med uppdateringen av ett varumärke.

 

Om du vill veta hur vi kan bidra till era affärsrelationer i Norden och Baltikum, eller om du vill träffa oss under konferensen, är du välkommen att höra av dig.

 

Specialerbjudandet för tidig registrering gäller fram till den 10 november och enligt arrangören är det endast få platser kvar. Vänta inte för länge med att registrera dig på www.ntif.se/register.